Цацаров: Самото функциониране на Слънчев бряг създава предпоставки за престъпност

13:06, 12 юли 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Самото функциониране на комплекса Слънчев бряг създава предпоставки за престъпност. Слънчев бряг е нещо като икономическа и административна държава в държавата и започна да се превръща в апетитна хапка. Това е война за територия, за контролиране на търговската дейност. Този, който я контролира силово, печели“.

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров в интервю за "Нова телевизия", на въпрос за разследването на прокуратурата на престрелката в курорта, в която в началото на юни беше убит гард на Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, а самият той - тежко ранен.

„Става дума за война за територия, война за контролиране на търговската дейност. Този, който я контролира нелегално, но силово, в крайна сметка печели. Войната е за такситата, за заведенията, за местата за сладолед и всичко друго“, коментира Цацаров и подчерта: "Държавата трябва да си дойде на мястото. Това е нагла престъпност".

„За Иван Христов не мога да използвам термина "следовател" на Митьо Очите. Човек, който се занимава с хотелиерство, ресторантьорство и неща, които са свързани с престъпления“, коментира Цацаров временното отстраняване от длъжност на следователя от Бургас Иван Христов миналата седмица. Поводът е, че в началото на седмицата му беше повдигнато обвинение, че е използвал служебното си положение, за да набави за себе си или за другиго противозаконна облага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама