Пуснаха Емил Първанов - Ембака, не можел да стои повече в ареста

13:02, 12 юли 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският апелативен съд наложи най-леката мярка - "подписка" на Емил Първанов - Ембака, който преди година преби до смърт работник на "Агромах" на магистрала "Струма". В мотивите си съдът пише, че има достатъчно докзазателства срещу Първанов, но въпреки всичко го освобождава, защото е изтекъл максималният срок от 8 месеца за задържане на лице.

Припомняме, че на 26 юни 2015 г. служителят на фирма "Агромах" и бивш френски легионер Николай Чивиев бе убит, защото не е допуснал автомобила на Емил Първанов да премине през затворената отсечка на строящата се АМ "Струма". Ембака и спътниците му слезли от автомобила и нанесли побой на легионера, който довел и до трагичната развръзка. Мъжът почина, след като бил ударен с камък по главата. След това Първанов се укрива няколко месеца до задържането му в началото на септември.

В петък прокуратурата в Благоевград повдигна по-тежко обвинение на Първанов за убийство по хулигански подбуди, но поради това, че адвокатите му не са открити обвинението отпада, както и по-продължителното задържане на Ембака. Миналата сряда пък адвокатите му поискаха той да бъде пуснат под парична гаранция или домашен арест, но съдът потвърди наложената през миналия ноември мярка за неотклонение "задържане под стража". Те обаче обжалваха пред апелативния съд и стигнаха до успех.

Един от адвокатите на Първанов, Димитър Марковски отправи обвинения към прокурорите по делото, че въпреки желанието на клиента му те не са го викнали на разпит. По думите му Ембака го е страх заради това, което се е писало по медиите за него и затова, че излязла информация за килъри, които са наети да го убият.

"Ще пуснем една молба, ако иска да го охранява полицията, таман ще са спокойни, че няма да избяга", заяви Марковски като допълни, че очаква всичко да се случи по това дело.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама