Одитът на Сметната палата на Община Добрич е планов, а не поискан от кмета

12:37, 12 юли 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключилият одит на Сметната палата на предходното управление на Община Добрич не е поискан от кмета Йордан Йорданов, а е част от годишната програма на одитиращата институция. Това заявяват от Община град Добрич.

Оттам уточняват, че по време на редовната оперативка на кметския екип, в присъствието на журналисти, не е правено изказване, че докладът на Сметна палата е „поискан от сегашния кмет Йордан Йорданов след встъпването му в длъжност през ноември 2015 година.“ И посочват: "По време на оперативката кметът Йордан Йорданов казва следното: „Аз като кмет получих въпросния одитен доклад, за който през последната седмица излезе информация в различни социални мрежи и имах отделни запитвания по темата. На мен ми беше връчен одитен доклад в началото на юни, който към днешна дата не може да бъде оповестен официално тъй като е предварителен и аз съм подписал декларация, в която се казва, че нямам право да го оповестя все още“.

Припомняме, че след встъпването си в длъжност Йордан Йорданов обяви, че ще поиска ревизия и одит на Общината. Тогава бе оповестено, че ще бъдат изпратени писма до Агенцията за държавен финансов контрол и Сметната палата, в които ще бъдат посочени конкретните позициите, по които се иска проверка. Съобщено бе също, че едновременно с това се водят разговори с външни фирми, които имат нужния сертификат, за да извършат такава ревизия и одит.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама