Условна присъда за шофьор с 4.4 промила алкохол в кръвта

12:04, 12 юли 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенският районен съд е признал за виновен мъж, който е шофирал с 4,4 промила алкохол в кръвта. Наказанието, което му е определил, е 1 година и 6 месеца условно, с 4 г. изпитателен срок, глоба от 600 лева и забрана да управлява МПС в продължение на 3 години.

През май 2015 г., въпреки че бил солидно почерпен, мъжът седнал зад волана, но катастрофирал. Дошлите на място полицаи го изпробвали с дрегер, който отчел 2,83 промила алкохол в издишания въздух. Издали му и талон за медицинско изследване, което той направил и резултът бил 4,4 промила алкохол в кръвта.

Поради този факт мъжът бил изправен на подсъдимата скамейка. Делото се гледало по съкратената процедура, при която подсъдимият признава всички факти, посочени в обстоятелствената част на обвинителния акт, като не се събират нови доказателства, а съдът е длъжен да намали присъдата му с една трета.

Магистратите определили наказание от 2 г. условно, но след редуцирането му то станало посочените 1 г. и 6 месеца.

Възпитателната работа с мъжа е възложена на началника на РУП по местоживеене. От забраната да управлява МПС му е приспаднато времето, през което е бил наказан по аналогичен начин, но по административен ред от полицията.

Мъжът ще трябва да покрие разноските, направени по време на досъдебното производство.

Гореописаното ще стане факт, само ако присъдата влезе в сила. Тя може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама