Млади университетски преподаватели обмениха добри практики

11:56, 12 юли 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Млади преподаватели от Русенския университет направиха последната си среща за академичната 2015/2016 година и споделиха добри практики от техните факултети. В третото издание на школата се включиха 28 асистенти, постъпили на работа в университета в последните три години, съобщиха от висшето учебно заведение.

Зала за виртуална реалност, работа по интереси със студентите, участие в конференции и организиране на състезания и олимпиади, бяха част от споделените добри практики от различните факултети. Преподавателите разказаха за партньорството с фирми и участието на хора от бизнеса в учебния процес, както и подкрепата на гимназисти в извънкласните им форми на работа – кръжоци и курсове.

Анкетно проучване сред младите преподаватели определя темите на курсовете, които преминават. Тази година освен запознаването с вътрешната нормативна уредба и системата за оценяване и поддържане качеството на обучение и на академичния състав, в програмата са включени лекции за международното сътрудничество и мобилността, иновационните образователни технологии, комуникационни и интеркултурни умения, управление на проекти, а също и 60-часов курс по английски език.

Целта на школата е всички новопостъпили преподаватели да се адаптират към академичната среда и организационната култура на университета. По време на занятията участниците се запознават и обменят опит, а в последствие формират интердисциплинарни екипи за работа по проекти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама