Освободиха обвинения в убийство Ембака

11:43, 12 юли 16 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Магистратите в Софийски апелативен съд пуснаха на свобода санданския рецидивист Емил Първанов-Ембака.

Той напуска следствената килия след 8-месечен престой, съобщи адвокатът му Росен Недин.

"Първанов е с мярка за неотклонение "подписка". Причината за освобождаването му е неспазен срок от страна на Окръжната прокуратура в Благоевград. Ембака е трябвало да бъде освободен още на 9 юли, когато е изтекъл предвидения в закона срок за принудителното задържане по член 115 от Наказателния кодекс", коментира адвокат Недин.  

На 8 юли прокуратурата в Благоевград преквалифицира престъплението, извършено от Ембака. Той бе подведен под отговорност по член 116 в НК, който е по-тежкият текст в закона и предвижда до 20 години лишаване от свобода.

Емил Първанов - Ембака, е обвиняем за убийството на контрольора в благоевградската стротелна фирма "Агромах" Николай Чивиев. Кървавото престъпление стана на 26 юни миналата година на новостроящата се АМ "Струма". Емил Първанов тогава не бе допуснат от Чивиев да премине с автомобила си през затворената отсечка и се стигна до бой с камъни.

Един от тях размаза черепа на Николай Чивиев от Симитли, който е бивш френски легионер. Емил Първанов успя да избяга и да укрие от полицията повече от четири месеца след убийството.

Предаде се сам с адвоката си Росен Недин и поиска пред съда да остане в ареста, защото се страхува за живота си.

"По делото липсват данни, че Емил Първанов е извършител на убийството. Има видеозапис от анонимен свидетел в процеса, който доказва, че Николай Чивиев пръв е налетял с палка и започнал да чупи автомобила му. Чивиев е осъждан и излежавал 3-годишна присъда", каза защитникът му Росен Недин.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама