"Радков джуниърс" спечели отборния турнир на бридж фестивала "Албена 2016"

11:20, 12 юли 16 / Спорт 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключи 34-ото издание на международния бридж фестивал "Албена 2016". Програмата приключи с най-оспорвания турнир – отборния, в който се включиха 36 тима. За излъчване на носителя на купите и наградите на домакините от ваканционното селище, бяха необходими цели три дни, съобщиха домакините от Албена..

След драматична развръзка в последния мач младите български надежди от отбора "Радков джуниърс" в състав: Тодор Тихолов, Ники Янински и Добромир Лазаров, предвождани от капитана си Теню Тенев, се наложиха над полския "ЕВА" и спечелиха най-голямата купа от фестивала, изпращайки поляците на четвърта позиция. На второ място се класира "Бридж плюс" с капитан Ангел Ванчев /Пловдив/и състезателите Джери Стаматов и Диян Данаилов /София/ и Стойчо Босев /Пловдив/. Трети са "Радков 2" - Станислав Недков /Добрич/, Радослав Радев, Марк Андонов и Андон Андонов /Варна/.

На пето място остана немско-английският отбор "ГРО", съставен от национални състезатели на двете страни - Дейвид Голд и Кевин Кашнер /Англия/ и Майкъл Грьомолер и Себастиян Рейм /Германия/. Шести останаха националите на Румъния с капитан Дан Морару.

Наградите бяха връчени от Фриц Фелдмайер - генерален мениджър на хотелски комплекс "Фламинго Гранд", който закри и Фестивала, поканвайки всички гости догодина отново да се насладят на българското гостоприемство и перфектните условия за игра и отдих, предоставени от курортно селище Албена.

В навечерието на финалните двубои от отборния турнир, в ресторант "Номад" се състоя емоционална гала вечер за награждаване на призьорите от всички завършили турнири, които бяха част от богатата програма на феста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама