350 000 лева годишно харчи община Плевен за разчистване на незаконни сметища

10:47, 12 юли 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 350 000 лева годишно харчи община Плевен за разчистване на незаконни сметища и ремонт на потрошена от вандали общинска собственост. Това заяви кметът Георг Спартански пред журналисти, във връзка с поредното нерегламентирано депо за отпадъци, оформено в района на бившето ШЗО от кабелните оператори в града.

В тази връзка, градоначалникът постави ултиматум към фирмите, полагащи кабели под земята, за разчистване на натрупаните отпадъци. Ето какво каза той:

„Не мога да позволя всяка година общината да харчи толкова пари за оправяне на чужд произвол. Редът е за всички и трябва да се спазва“

След подаден сигнал за поредното незаконно сметище, Георг Спартански лично е посетил мястото. Там са намерени големи парчета бетон, тръби, пръст и кабели, натрупани заради строителните работи по полагане на подземните кабели.

Кметът припомни, че още в началото на мандата е получил много сигнали от граждани по подобни проблеми и е провел нарочна среща с представители на тези фирми. Тогава е заявил категорично, че нормативните изисквания за поддържане на реда трябва да се спазват, но както е видно – резултати няма.

Вече е проведена втора среща с представители на кабелните оператори, на която им е даден срок градът да се разчисти до 14 юли. Ако това не бъде изпълнено, строителните дейности по полагането на кабели ще бъдат стопирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама