Пълни отчети от общинските дружества поискаха в Търговище

09:57, 12 юли 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските дружества да представят отчети за дейността си, разпореди заместник-кметът на Търговище Валентин Велчев. Срокът за внасянето на детайлната информация е до 20 юли. В справките, за първи път, трябва да бъдат включени и оборотните ведомости, които ще дадат пълна картина на дейността на общинските фирми.

Отчетите се изискват във връзка с приетите правила за завишаване контрола върху дейността на дружествата със 100% общинско участие. Това са:”Адапт”, „БКС – Търговище“, „Общински пазари” и вестник „Знаме”.

Прогнозите са, че към полугодието всички ще бъдат на печалба, каза Велчев. За първото тримесечие със загуби бяха „Общински пазари” и „Знаме”, които стабилизират дейността си.

Общинският вестник „Знаме” прилага мерки за излизане от кризата. Въведена е строга финансова дисциплина. Работи се по намиране на нови рекламодатели, заздравяване на дългогодишни партньорства и разширяване на контактите. Създаден е и сайт на вестника, който ще се допълва и обогатява, допълни зам.-кметът Велчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама