Васил Антонов бе избран за член на Международния секретариат на Асамблеята по православие

07:55, 12 юли 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът от Плевен Васил Антонов бе избран за член на Международния секретариат на Интерпарламентарната асамблея по православие, информираха от пресцентъра на БСП в града на Панорамата.

Изборът бе направен по време на Генералната асамблея, която се проведе от 4 до 8 юли в Солун, Гърция. Освен Васил Антонов, участваха представители от Армения, Аржентина, Грузия, Гърция, Египет, Естония, Иран, Кипър, Казакстан, Латвия, Ливан, Палестина, Индия, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Судан, САЩ, Черна гора, ДР Конго, Унгария и Уганда.

Васил Антонов, който бе ръководител на българската делегация, представи доклад на тема „Съвременните глобални промени и перспективите на Православието като индентификационен модел”.

Специални гости на събитието бяха представители на вселенския патриарх Вартоломей, на Теодор II – папа и патриарх на Александрия и цяла Африка, на патриарх Кирил Московски и на цяла Русия, председателят на Панафриканският парламент Роджър Нкодо Данг и др.

Асамблеята уважиха също председателят на Държавната дума на Руската федерация Сергей Наришкин и председателят на Парламента на Гърция Николаос Вуцис. Те направиха обръщения към делегатите и откриха фотоизложбата „Атон-свещената планина” в Музея за византийска култура, гр. Солун.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама