БСП се среща с АБВ и "Движение 21" за общ кандидат-президент

07:30, 12 юли 16 / Политика 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на БСП Корнелия Нинова ще проведе преговори с АБВ и  “Движение 21” за общ кандидат-президент. В 14.30 часа ще бъде срещата с АБВ, а от 16.00 часа с партията на Татяна Дончева в Огледална зала на Народно събрание. В следващите дни се очакват подобни разговори и с ВМРО.

До решението за обединение се стигна след проведен  вътрешнопартийния референдум, при който  52% от членовете на БСП поискаха партията им да се коалира с АБВ за президентски избори. Другите с най-много гласове са Д21, ВМРО, АТАКА, НФСБ и ДПС.

Само преди дни политическият съвет на коалицията БСП-Лява България, в която влизат 13 партии, даде мандат на Нинова за разговорите. Тя обаче ясно заяви, че кандидат-президенства двойка Първанов-Калфин не могат да бъдат общите кандидати на левицата.

”На първия разговор се обединяваме около платформата, политическа рамка за явяване на президентските избори, и за профила на президента и вицепрезидента. Те трябва да са хора, които изразяват националния интерес, провеждат балансирана външна политика и във вътрешен план са обединители на нацията, патриоти, със социална чувствителност и изразители на политиките в лявото пространство”, каза председателят на БСП.

Корнелия Нинова обеща, че БСП няма да налага волята си на по-малките партии и “това ще бъде абсолютно равноправен партньорски разговор между всички ни”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама