В Добрич започва прием на заявления по проект "Подкрепи ме"

07:30, 12 юли 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Добрич набира заявления за участие в проект "Подкрепи ме" по процедура "Независим живот". Приемът на заявления  за предоставяне на интегрирани почасови услуги  за социално включване в общността или в домашна среда ще се подават от днес.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския социален фонд по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Независим живот".  Общата стойност на проекта възлиза на 500 000 лева, продължителността му е 21 месеца, а срокът на предоставяне на почасови социални услуги - 18 месеца. В рамките на проекта ще се предоставят интегрирани услуги, включващи дейности за лична помощ, социална подкрепа и социално включване, комунално- битови дейности, медицинска и психологическа подкрепа.

Кандидат-потребители на услугите, както и кандидатите за работа на длъжност "личен асистент", "социален асистент", "домашен помощник" могат да бъдат лица с постоянен и настоящ адрес в Община град Добрич. 

Кандидат-потребителите трябва да представят експертно решение на ТЕЛК/ НЕЛК; протокол на ЛКК, актуална епикриза, етапна епикриза или друг медицински документ, доказващ, че кандидатът е с ограничения или в невъзможност за самообслужване (копие),  удостоверение за настойничество/попечителство (копие) - в случай, че кандидатът е поставен под пълно или частично запрещение; заповед/съдебно решение за настаняване на дете в семейство на близки или роднини или приемно семейство, ако е приложимо.

Кандидати, които да предоставят услугите "личен асистент", "социален асистент", "домашен помощник" могат да бъдат физически и психически здрави безработни лица в трудоспособна възраст.

Сред документите, които се изискват от кандидатите за работа на длъжност "личен асистент", "социален асистент", "домашен помощник", е документ за придобита образователна степен, служебна бележка, удостоверяваща регистрация в Дирекция „Бюро по труда“, пенсионно разпореждане, удостоверение за преминато обучение по домашен помощник/домашен санитар/личен асистент, по други.

Документи ще се приемат до 27 юли, всеки работен ден от 8.30ч. до 12.00ч. и от 13.00ч. до 16.00ч., на адрес пл. „Независимост” 7, ет. 11, офис 1105 (сградата на бившия партиен дом).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама