13 ревизии на собственици на скъпи коли инициира НАП - Велико Търново

07:17, 12 юли 16 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1,1 милиона лева допълнителни задължения е установила НАП от приключилите досега 31 ревизии на доходи на собственици на луксозни автомобили в цялата страна. До момента са възложени общо 148 ревизии, като от края на 2015 г. до момента са извършени над 1800 проверки на притежателите на скъпоструващи возила. Текат още 117 ревизии на лимузини на територията на страната.

В Териториалната дирекция на НАП - ВеликоТърново са извършени контролни действия във връзка с придобити луксозни автомобили, вследствие на които са инициирани общо 13 ревизии. От приключилата досега 1 ревизия,  допълнително са установени задължения за 5148 лв.

По време на инспекциите в приходната агенция във Велико Търново един от собствениците на луксозните автомобили е подал коригираща декларация. По този начин е обявил пред НАП реалните си доходи, установени от данъчните инспектори по време на проверките.

Обикновено при извършване на проверки и ревизии за съответствие на имущество и доходи, данъчните оценяват цялото налично имущество на домакинството – имоти в страна и чужбина, превозни средства, банкови влогове, издръжка на живота, включително екскурзии в чужбина, като извършените разходи се съпоставят с официално декларираните доходи. Ако стойността на имуществото надвишава доходите, недекларираната разлика се облага с данъци и осигуровки за последните 5 години, заедно с лихвите, а когато има данни за данъчни или осигурителни престъпления, НАП сезира прокуратурата за започване на наказателно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама