В пловдивския район "Тракия" обсъждат визията на панелните квартали

06:54, 12 юли 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Събитието ще събере на едно място национални и локални медии, кмета на квартал Тракия, архитекти, урбанисти, активисти, жители на квартала и изследователи на градската среда, за да инициира диалога между страните, от които зависи как изглеждат градовете ни и какво се случва с живота в българските квартали. 

Ще бъде представено проучването на панелния квартал Тракия и концепцията за срещите с граждани като пример как тези подходи могат да се приложат към българските панелни квартали, така че жителите да се чувстват свързани със средата, която обитават, и да припознават промените в нея.

"Вярваме, че както световният, така и националният контекст, изискват нова степен на активност на гражданите, в която те да са по-информирани и да могат да участват във взимането на решения за средата си. Медиите и институциите са част от този процес и без тях той не би бил възможен", казват организаторите.

Освен представяне на темата "Тракия действа" и дискусия за панелните квартали, програмата на събитието включва обиколка на 5 интересни ключови локации на Тракия с авторите на проучването за квартала и свободно време в Капана при желание на гостите. 

На събитието ще присъстват Любо Георгиев, директор на  One Architecture Week, румънското студио Базар, куратори на фестивала тази година, кметът на квартал Тракия Костадин Димитров, както и екипът, който ще помага за архитектурните намеси в квартала в рамките на фестивала. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама