НАТО и Русия са в нещо като Студена война, според Кристиан Вигенин

23:58, 11 юли 16 / Политика 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отношенията между НАТО и Русия много приличат на Студена война или се върви в тази посока. Това каза депутат от БСП и бивш външен министър Кристиан Вигенин по bTV в коментар за отношенията между Алианса и Русия. 

Депутатът от БСП коментира, че въпросът с флотилията още не е решен, "на срещата на НАТО се реши, че ще има предложение в тази посока и е интересно кой ще изработи това предложение, дано черноморските държави имат думата". Според него не е добре, когато в правителството няма единна позиция за Черно море и за сигурността в региона ако е необходимо да се формира позиция на Консултативния съвет за национална сигурност.

"Ако трябва, на равнище Консултативен съвет за национална сигурност да се вземе национална позиция. Премиерът търси по-умерен подход, но малко е несериозно, когато на собствените си министри не може да наложи теза", посочи бившият външен министър.

Бившият външен министър изказа и тезата, че за България няма пряка военна заплаха от страна на Русия, че страната ни да подхожда с реално военни средства за защита срещу нея.

По думите на Вигенин участието на всяка една страна в алианс, политически или военен, има смисъл, когато се подкрепя от гражданите. "Когато гражданите поставят под въпрос действията, които се предприемат, проблемът е сериозен и ние сме в тази ситуация”, посочи той.

 „На първо място не трябва да стои любовта към Русия или лоялността към НАТО, а националният интерес”, заяви Кристиан Вигенин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама