МВР пусна видео от българо-испанската акция срещу контрабандните цигари

21:59, 11 юли 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на вътрешните работи разпространи видео, в което се показва акцията на българските и испанските служби в Малага, Саламанка и Толедо. За операцията, при която бяха арестувани 20 българи и бяха иззети цигари за над 7 млн. евро, стана ясно на 8 юли.

"Това е може би най-мащабната операция за противодействие на контрабандата, осъществена в сътрудничество с българските правоохранителни власти. Стойността на произведените контрабандни цигари и на техниката, с която са били оборудвани трите фабрики, възлиза на над 8 милиона евро“, заяви на брифинг по повод съвместните полицейски действия директорът на Националната полиция на Испания Игнасио Косидо.

По думите на директорът на митниците в Испания Биляр Хораро за пръв път при полицейска операция на територията на Европа са разбити едновременно три фабрики. Те са били с модерно оборудвани, помещенията дори са били шумоизолирани, а поточната линия в Толедо е давала възможност за производство на над 500 кутии цигари за минута.

По повод акцията, министър-председателят Бойко Борисов коментира, че често се гледа само негативното в България. Като пред родните журналисти в Иран, където е на посещение, изрази надежда поне за тези действия на полицията, прокуратурата и другите участвали да се "кажат добри думи".

„Не виждаме страната през чуждите очи. Когато заловим 200 кг хероин го приемаме за нормално, когато разбиваме непрекъснато печатници за фалшиви пари или за контрабандни или нелегални цигари, които ощетяват бюджетите – пак е нещо нормално. Но за Европа това са от най-добрите операции. Ние сме в операцията от самото начало. Първо работихме с Доналд Туск и Полша, помогнахме им да разкрият същите схеми. Имаме успешни операции и в Унгария заедно с Виктор Орбан. 

И сега с Мариано Рахой дадохме такава възможност максимално добре да се работи, за да стигнем до три огромни фабрики за милиони евро, които ощетяват бюджета на Испания, но и на целия ЕС. Поздравявам всички колеги, които работиха. Надявам се поне днес да кажат добри думи за министър Бъчварова, за МВР, за прокурорите и за всички други, които положиха много усилия, за да се свърши тази работа", заяви Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама