Цацаров ще провери имотното състояние на Рашидов, ако има сигнал за нередности

21:30, 11 юли 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратурата ще започне проверка на имотното състояние на министъра на културата Вежди Рашидов, ако Сметната палата и НАП подадат сигнал за разминавания в декларациите му. Това стана ясно от интервю на главният прокурор Сотир Цацаров в интервю за "Нова тв", което ще бъде излъчено във вторник сутринта.

"Ако НАП установи, че има несъразмерност на доходите и Сметната палата реши, че са налице несъответствия и пак трябва да сигнализира, естествено е, че ние ще реагираме", коментира Цацаров информацията, че синът на министъра има къща за гости в Алпите.

Първоначално от Министерството на културата опровергаха думите на скулптура Велислав Минеков, че семейството на министъра разполага с хотели. Синът на Рашидов просто отдава под наем стаи в собствената си къща, „за да издържа семейството си“, казват от ведомството. От сайта на „къщата за гости“, обаче става ясно, че се дават под наем апартаменти.

Междувременно протестите срещу министъра продължават, както и искането за оставката му, след скандалите с журналиста от БНТ Георги Ангелова и уволнението на художника Владимир Руменов и на куратора Мария Василева от Националната художествена галерия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама