Две жерти при заложническата драма в Щутгарт (обновена)

19:01, 11 юли 16 / Свят 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въоръжен мъж откри стрелба в богат квартал в източната част на Щутгарт, съобщават световните медии. Нападателят е бил забелязан да влиза с пистолет в ръка в адвокатска кантора. След щурм на германските спецчасти вътре са били открити телата на двама мъже, съобщава Bild, позовавайки се на немската полиция. Според предположенията жертивте са адвокат и нападателят му.

Драмата се е разграла около 19.00 часа. Жена от съседна сграда е видяла случващото се и е съобщила в полиция. Полицаите блокираха жилищния район и затвориха няколко станции на метрото в района, като все още има заградени улици. Предполагаше се, че в сградата има двама заложници и въоръженият мъж, с които органите на реда се опитваха да осъществят контакт.

Според говорителя на полицията неидентифицирано лице е влязло в сградата с пистолет в ръка. Малко след това свидетел потърсил помощ от съсед, който позвънил на полицията.

Около 100 полицаи участват в операцията, която първоначално е описана като „неясна заплаха”, а след това е променена на „статична ситуация”. Не е потвърдена и информацията за стрелба.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама