ВАС отмени още една част от здравната реформа на Москов

18:07, 11 юли 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Върховният административен съд (ВАС) отмени изискванията към болниците заложени в в новия медицински стандарт по спешна помощ. Те са част от здравната реформа на министъра Петър Москов, съобщава „Дарик“ позовавайки се на инфорамция от председателя на Центъра за защита на правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Решението на съда може да се обжалва от министерството в 14-дневен срок.

По думите на Кацаров в момента няма болница в България, която да отговаря на изискванията, заложени в медицинския стандарт на Москов. "Те пуснаха изменение, че удължават срока, тъй като нито една не отговаря на критериите. Тя трябваше да влезе от 1 юли. Понеже нито една не отговаря на критериите, удължиха срока, че влиза в сила от 30 септември. Сега пък съдът я отмени в тази част, така че да не се притесняват", заяви Кацаров.

От Сдружението на частните болници в България пък коментираха, че изискванията по новия стандарт за спешна медицина са лобистки. Според тях е безумна идеята спешното отделение да е на площ от 700 кв.м.

Преди четири дни ВАС отмени и друга идея на Москов - социологически агенции да ни разпитват по телефона дали сме удовлетворени от лечението по Здравна каса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама