Разследват горски за връзка с бракониери

17:24, 11 юли 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Югозападното държавно предприятие в Благоевград сезира Районната прокуратура в Разлог и полицията в града за извършени злоупотреби от страна на горския надзирател Георги Алуминов.

Поводът за исканото разследване са съобщени факти и обствоятелства в публикации, в които се твърди, че Алуминов превишава власт и права и закриля бракониери и секачи в гората.

По разпореждане на директора на ЮЗДП от горския надзирател Георги Алуминов са потърсени писмени обяснения. Той трябва да отговори дали е предупреждавал свои хора по телефона за предстоящи проверки и дали е пращал SMS-и с информация на нарушителите в горските територии.

Вече година и половина добивът и транспортирането на дървесина в района на Разлог са обект на непрекъснат засилен контрол от страна на предприятието. В резултат на въведените денонощни дежурства и засилени мерки по опазване на държавните горски територии незаконните дейности и посегателствата в района са силно ограничени. 

Мобилизиран е човешки и финансов ресурс, проверява се всеки сигнал за нарушения, предприемат се съответните мерки при пропуски и непрофесионални действия от страна на горски служители, коментираха от Югозападното държавно предприятие в Благоевград. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама