Екоинсталации развиват въображението и отношението към природата на русенските деца

17:04, 11 юли 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Торта за роботи, градински планетариум, артистични кашпи и екстравагантен екстериор сътвориха децата от предучилищните групи на ЦДГ "Детелина и ЦДГ "Червената шапчица", съобщават организаторите на събитието.  

Екоинсталациите са направени от битови и промишлени отпадъчни материали, части и инструменти и са част от нестандартните образователни практики, които възпитават децата и техните родители в отношение към природата и рециклирането - част от иновативните образователни дейности по проект BG06-243 "Равен достъп на деца в риск до предучилищна подготовка и интеркултурно образование чрез иновативно обучение,интегриран подход и привлекателни условия в детските гредини в община Русе". 

Децата от предучилищните групи на ОДЗ "Снежанка" и ЦДГ „Ралица“ вдъхнаха нов живот на старите гуми, като изработиха красиви екоинсталации с ненужни вещи от бита и отпадъчни материали - стари гуми от автомобили и пластмасови бутилки. Отношение към природата и рециклиране на отпадъците показват грейналите в двора на ОДЗ "Снежанка" слънце и миньон, а калинка и птици - в двора на ЦДГ „Ралица“ . Друг вкус показаха децата от ЦДГ „Звездица“, които рециклираха метални опаковки от бира и безалкохолни напитки, от които сглобиха превозните средства на бъдещето. 

Екоинсталациите ще бъдат част от екстериора на детските градини с идея за приемственост към по-малките, да приобщават към опазване на природната среда и развиват нестандартно  екологично мислене, с което често започва модерното изкуство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама