Общински съветници искат паметник на Николай Хайтов в Бургас

16:34, 11 юли 16 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински съветници от групата на НФСБ и СЕК предлагат да се изгради бюст-паметник на големия български писател Николай Хайтов в Бургас. За целта те са внесли докладна записка в местния парламент, с която искат да се възложи на кмета на общината да предприеме всички необходими действия за отреждане  на терен за изграждане на монумента, който да бъде в Морската градина на т.нар. алея на възрожденците или в Централната градска част.

Съветниците припомнят, че на заседание на Общинския съвет от 24-29.03.2011 г. е взето решение за предприемане на всички необходими действия за проектиране и изграждане на паметник на Николай Хайтов. Необходимите финансови средства са предвидени от бюджета на Община Бургас за 2011 г. До този момент това решение обаче не е изпълнено.

От НФСБ и СЕК пишат, че паметници на Хайтов има поставени в други градове в страната като София, Смолян, Тутракан и Гулянци. Затова те смятат, че такъв трябва да има и в Бургас. А конкретният повод е, че на 15 септември тази година се навършат 95 години от рождението на великия български белетрист, драматург, публицист и патриот, известен със сборника си „Диви разкази“ както и със съчиненията си относно гроба на апостола на свободата Васил Левски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама