Близо 160 камери за видеонаблюдение са поставени в града

15:55, 11 юли 16 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 160 камери за видеонаблюдение са поставени в Сливен. Обхванати са входовете и изходите на града, както и обществени места, съобщи инж. Никола Димитров, представител на фирмата, която е изградила системата. 

"Камерите са разположени на входно-изходни точки на Сливен, на важни кръстовища, паркови територии, значими обществени места, ясли, детски градини, училища", уточни специалистът пред „Фокус”. Според него идеята е чрез използването на тази система да се осъществява превантивна дейност, намаляване на криминалните престъпления и разкриването им. Експертът допълни, че с камерите има възможност да бъдат разчетени ясно номерата на коли, които се движат с до 300 км/ч. Има възможност и за проследяване на обекти чрез различни камери. Той поясни, че в тази система не е възможно изтриването на данни, а записите се пазят до 14 дни, преди да бъдат унищожени. Предстои поетапно разширяване на системата за видеонаблюдение в Сливен. 

Намеренията са на първо време да бъдат поставени камери в Индустриална зона - запад, в района на пазара за плодове, зеленчуци и цветя, като на по-късен етап се обхване и останалата част от промишлената зона. Причина за разширяване на видеонаблюдението са зачестилите кражби във фирмени обекти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама