Окончателно: Тереса Мей е единственият кандидат за наследник на Камерън, Андреа Ледсъм се отказа

15:12, 11 юли 16 / Свят 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вътрешният министър на Великобритания Тереса Мей вече е единственият кандидат за наследник за постовете лидер на Консервативната партия и премиер на страната, след като опонентката й Андреа Ледсъм се оттегли от надпреварата, съобщава Би Би Си.

„Няма по-голяма привилегия от това да управляваш Консервативната партия, особено докато е в управление и за мен би било голяма чест да направя това“, каза Ледсъм. „Въпреки това стигнах до извода, че интересите на нашата страна ще бъдат по-добре отстоявани от смел министър-председател с по-голяма подкрепа. В тази връзка искам да заявя, че се оттеглям от изборите за лидер на партията и пожелавам на Тереса Мей успех“, заяви енергийният министър. 

Министърът каза още, че има подкрепата на под 25% от торите в парламента. По думите й това не е достатъчно за силно и стабилно правителство.

Новият премиер на Великобритания трябваше да стане ясен на 9 септември. С оглед на развитието на ситуацията не е ясно какви стъпки ще бъдат предприети от управляващата партия. Възможно е до края на седмицата Обединеното кралство да се сдобие с нов премиер, пише „Гардиън“.

В Туитър евроскептикът Найджъл Фарадж заяви, че е разочарован от решението на енергийния министър.

Настоящият вътрешен министър на Обединеното кралство Тереса Мей е напът да стане втората жена премиер след Желязната лейди Маргарет Тачър, управлявала страната е периода 1979 – 1990 година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама