Полицията в Добрич залови двама младежи с дрога и друсан шофьор

14:31, 11 юли 16 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шофьор, седнал зад волана след употреба на наркотици, залови полицията в Генерал Тошево, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Около 3 часа на 10 юли полицията спряла за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация, управляван от 22-годишния С.И. от Генерал Тошево.

При извършената проверка за употреба на наркотици, цифровата индикация отчела употребата на амфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 9 юли, около 21,30 часа в района на квартал „Иглика” в Добрич е извършена проверка на 19-годишния Н.И. от Добрич. В хода на проверката е установено полиетиленово пликче с бучка бяло вещество. При извършения полеви тест, същото реагира на наркотичното вещество амфетамин с тегло около 0,5 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа Н.И. е задържан в Първо РУ МВР.

На 10 юли, около 3,50 часа в градски парк „Свети Георги” в град Добрич е извършена проверка на 16-годишния К.Д. от с. Плачи дол.

В хода на проверката е открито и иззето по надлежния ред полиетиленово пликче с бучка бяло вещество и полиетиленово пликче със суха тревна маса. При извършения полеви тест, бялото вещество реагира на наркотичното вещество амфетамин с тегло 0,7 грама, а сухата тревна маса на наркотичното вещество канабис с тегло 0,9 грама.

С полицейска мярка за срок от 24 часа К.Д. е задържан в Първо РУ МВР Добрич.

По двата случая е образувано бързо полицейско производство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама