9 спецкомисии в КОЦ – Пловдив, обслужват онкоболните

14:20, 11 юли 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Девет спецкомисии за оценяване на лечението на онкологично болните работят вече пълноценно в КОЦ – Пловдив. Те отговарят напълно на новите изисквания на здравното министерство и представляват обособено звено към Диагностично-консултативния блок на лечебното заведение.

Във всеки отделен онкокомитет има клиничен онколог, патоанатом, специалист по нуклеарна медицина, образна диагностика и специалист по съответната локализация на тумора. Лекарите, вземащи решения за терапията на всеки конкретен болен, са определени със заповед на управителя на КОЦ д-р Красимир Вальов.

Явяването на онкологична комисия гарантира комплексността на терапията. Самото лечение зависи от много фактори – вид и големина на тумора, възможност за операция, има ли метастази, възраст на пациента, съпътстващи заболявания и др., а спецкомитетът ще прецени кое е най-ефективното и в каква последователност.  

"Комисиите работят в две зали на Онкоцентъра, на разположение са двама специалисти по медицински грижи и двама секретари, които изготвят документите. Работата върви по предварително изготвен седмичен  график. На ден минават по 40 души. Ако е необходимо, списъкът с пациенти ще бъде увеличен, за да няма забавяне", подчерта д-р Вальов.

Повече от 30 болници от Южен централен район вече са сключили договор с Комплексния онкологичен център за оценяване от техните комисии.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама