Марина Андонова: Клипът за насилие в ЦНСТ1 в Шумен е монтаж

13:43, 11 юли 16 25 614 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Клипът за насилие над дете в Центъра за настаняване от семеен тип 1 в Шумен е монтаж”, категорична е директорката на социалната институция Марина Андонова. Тя коментира, че гласът на клипа не е на служител от центъра.

Записът е със снимка на крак на дете, за което обаче Андонова отрече да е на възпитаник на центъра.

“Детето, за което се твърди, че е бито ще бъде заведено на съдебен лекар и нека прегледа покаже, дали над него е имало насилие”, каза още Андонова и допълни, че в институцията се работи само в името на децата и за това те да бъдат добре обгрижвани, като е създадена среда близка до семейната, за да се чувстват добре, сигурни и защитени.

Андонова бе категорична, че подобни посегателства от страна на персонала към децата не е имало. “Децата обвиняват единствено Хюлия Арон, че тя си позволява да ги тормози. Така е от април и аз съм взела мерки, защото освен децата Арон тормози и служителите в центъра”, заяви Андонова. Тя категорично отрече обвиненията, че използва поста си за разчистване на политически сметки.

Марина Андонова е майка е на общинската съветничка от БСП Лили Петрова.

Андонова отрече нападките към нея като абсолютно неоснователни.

“В подобна институция няма място за политика. Единствената причина да не се подновят договорите на двама-трима служители от центъра бе, че те не могат да се справят с работата си. Ние работим с деца със специфични потребности и се изискват редица умения при работата с тях. Не всеки е подходящ за такава институция като нашата. Нямам какво повече да кажа. Нека да оставим компетентните органи да си свършат работата”, категорична бе Андонова.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама