Децата от ансамбъл „Лудогорче” се завърнаха от фестивал в Черна гора

13:26, 11 юли 16 / Култура 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детският танцов ансамбъл „Лудогорче” взе участие в VII Международен фолклорен фестивал в черногорския град Бар, съобщиха от ансамбъла.

27 момичета и момчета са имали уникалната възможност да пропътуват над 300 километра по дъното на втория по големина каньон в света /след Гранд Каньон в САЩ/, където на места до повърхността има 1320 м, преди да се представят на дефилето и пред публиката на фестивала.

На сцената малките танцьори се изявили с още 23 състава от почти цяла Европа. Според ръководителите на ансамбъла Павлин Занев и Светломир Петков децата се представили блестящо със своите изпълнения.

Фестивалът няма конкурсен характер, а има за цел да събере на една място и разпространи красотата на фолклора на народите от Стария континент. Участниците получават грамота за участие и плакет.

Фестивалните дни са изпълнени и с богата екскурзионна програма и много свободно време. Децата са разгледали голяма част от крайбрежието на Черна гора с корабче, били са на Кралския плаж. Разходили са се из Подгорица, Петровац, Будва, Бар, Котор. А на връщане са били в Дубровник и са плажували на изумителните плажове на Адриатика.

Следващото участие на танцьорите от „Лудогорче” е в Панаира на киселото мляко идния понеделник в Разград. Задно с тях във фестивалната програма участие ще вземе и другата формация към Капанския ансамбъл – средношколците от „Лудогорска младост”, както и самият Капански ансамбъл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама