Ремонтът на "Коматевско шосе" в Пловдив започва след седмица

12:58, 11 юли 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дългоочакваната реална работа по ремонтите на няколко основни пътни артерии в Пловдив, финансирани с 30-милионния заем от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) ще започне от 18 юли, увери кметът Иван Тотев.

След като днес изтече срокът за обжалване избора на изпълнител на канализацията по бул. "Коматевско шосе", вече няма пречки да стартира и бавещото се пълно реновиране на компрометираната артерия. От години "Коматевско шосе" е сред най-големите проблеми за жителите на квартала, който не можеше да се реши с частични изкърпвания. Сега близо 3-километровият участък ще бъде напълно ремонтиран, като паветата ще се заменят с асфалт и ще се изгради канализация, за която Община Пловдив получи допълнително финансиране от МРРБ в размер на 1.3 милиона лева.

Работата по "Коматевско шосе" ще започне откъм бул. "Александър Стамболийски", като пътят ще се затваря на два етапа заради полагането на тръбите. По време на ремонта ще бъдат осигурени "черни" пътища, по които коматевци да могат да се придвижват с колите си. Автобусите на градския транспорт ще минават по Околовръстното.

"Ще се направи всичко възможно да не се затруднява достъпът до болницата, която се намира в района", увери Тотев. По думите му казусът с организацията на движението там е доста сложен.

Между 18 и 25 юли ще започне и ремонтът на бул. "Шести септември", като ще бъде затворено кръстовището на моста на "Адата".

В рамките на следващите 10 дни ще бъде затворено за движение и западното платно на бул. "Руски" от Централна гара в посока ул. "Гладстон", като първият етап ще е до ул. "Любен Каравелов".

"В момента трафикът в града е намален, добре е до края на август да направим колкото се може повече по ремонтите на улиците", коментира Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама