Със златни рибки се сдоби Зоокътът на Старозагорски минерални бани

12:40, 11 юли 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Над 100 екзотични риби от вида японски шаран „Кои”  бяха пуснати в шадравана и в езерото на Старозагорски минерални бани”, съобщи Олег Стоилов, председател на Граждански клуб ЛИПА и на Старозагорската търговско-промишлена палата. „Това е продължение на кампанията на Граждански клуб ЛИПА за развитие на „зоокът на открито“ в старозагорския курорт,  който става все по-привлекателен за жителите и гостите, особено за децата”, допълни Олег Стоилов.

Дарението е от Митко Йорданов, собственик и управител на „Кремък”  ЕООД. Ритуалното пускането във водата бе направено от дарителя, кмета на курортното селище Станчо Станев, Олег Стоилов и от деца.

В зоокъта вече има много токачки, зайци, камерунски кози, птици и други животни. Скоро се сдоби и с двойка пауни. Преди две години клуб ЛИПА, заедно със Сдружението на старозагорските рибари, зариби езерото с близо 10 000 рибки, които вече са станали по няколко килограма. Сега е възможно в езерото да се улови и японски шаран, който изключително прилича на голяма златна рибка.

„Умоляваме Ви, връщайте ги в езерото и те ще ви изпълнят три желания”, апелират от Граждански клуб ЛИПА.    

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама