Почистиха първите 30 кръстовища в Търговище от инертни материали

11:55, 11 юли 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кръстовищата на всички основни улици, по които се движи общественият транспорт в Търговище, са почистени само за един ден от инертни материали. Това съобщиха от БКС, в изпълнение  разпореждането на кмета д-р Дарин Димитров за незабавни мерки за премахване на останалите след водния цикъл чакъл и пясък от улиците.

Само в рамките на петъчния ден са били премахнати строителните материали от близо 30 кръстовища. Сред тях са по три на улиците ”Кюстенджа”, „Паисий” и „Трети март”; четири на „Трайко Китанчев”;  две на бул.”Сюрен” и „Ал. Стамболийски”. Почистени са още възлови места на улиците: „Гладстон”, „Васил Левски”, „Братя Миладинови”, бул.”Митрополит Андрей” и други. Работата по останалите улици продължава тази седмица, при засилен контрол от страна на Общината.

От днес, в изпълнение на разпореждането на кмета, започва и почистване на уличните шахти. БКС първо ще работи по съоръженията на ул.”Кюстенджа”, „Паисий”, „Хр. Ботев” и бул.”Митрополит Андрей”, на който има 112 шахти.

Община Търговище и фирма БКС се обръщат с молба към гражданите да не оставят автомобилите си на посочените улици, тъй като се затруднява работата по почистване на шахтите и улиците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама