Премиерът от Иран: Предлагат ни нов транспортен коридор

11:28, 11 юли 16 / Политика 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дойде изключително интересно предложение - България да се включи в нов транспортен коридор - Иран - Армения - Грузия - България. Това каза премиерът Бойко Борисов, след срещата си с вицепрезидента на Иран Есхак Джахангири, предаде БТА. 

 

"Ние и днес сме готови да участваме в този транспортен коридор и затова се разбрахме след две седмици експерти от страните по коридора да дойдат в България, за да обсъдят подробностите", отбеляза премиерът. 

 

По думите му страната ни може да поеме през пристанищата във Варна и Бургас такъв транспортен коридор и по инфраструктурата, която имаме, да се стигне до цяла Европа. В този коридор влиза не само превоз на товари, на стоки, но и на газ, подчерта Борисов.

 

Той отбеляза още, че с домакина са разговаряли и за ядрената енергетика - за възможностите, които има България като потенциал, включително с реактор. Както вече е известно, ще се обсъждат възможностите за продажба на оборудването, изработено за АЕЦ "Белене". 

 

Премиерът посочи, че следобед ще има разговори между енергийните министри, на която ще обсъждат по-подробно темата. В състава на делегацията са вицепремиерът Томислав Дончев и министрите Даниел Митов, Ивайло Московски, Владислав Горанов, Теменужка Петкова и Десислава Танева.  По-рано днес, в културно-историческия комплекс Саадабад, се проведе официална церемония по посрещането на Бойко Борисов, който е на официално посещение в Иран.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама