Безсънна нощ в Лисабон след финала на Евро 2016 (видео)

11:28, 11 юли 16 / Свят 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Феновете на националния отбор по футбол на Португалия прекараха безсънна нощ, след като екипът спечели финала на Европейското първентство по футбол, надигравайки домакина Франция с 0:1. това е първата титла на Европейско първенство по футбол за иберийците.

Повече от 50 000 души се събраха във фен зоната в Лисабон, за отпразнуват историческата победа на националите. Фойерверки озариха небето над португалската столица.

„Това е един трофей за всички португалци, за всички мигранти, за всички хора, които повярваха в нас“, каза капитанът на отбора Кристиано Роналдо след края на мача в Париж.

Най-малко 50 души бяха арестувани в неделя около фен зоната под Айфеловата кула след сблъсъци между фенове и полиция. Футболни фенове и местни младежи се стекоха на емблематичния парижки булевард "Шанз-Елизе". Едните бяха там, за да отпразнуват победата на Португалия, а другите - за да изразят разочарование след поражението на Франция.

Полицаите използваха палки, за да разпръснат тълпата.

Разочарование и благодарност са емоциите във Франция

Стотици написаха в социалните мрежи, че страдат от загубата на националите, но им благодарят, че са стигнали до този етап на първенството. „Браво на португалците и благодаря на „петлите“ за мечтата, която ни подариха. Най-доброто предстои за това прекрасно талантливо поколение“, написа във Фейсбук.

Френската преса не спести критиките си към една от звездите на отбора - Антоан Гризман. „Гризу загуби силата си в последния мач“, пише Фигаро. В първото си интервю след финала футболистът на Атлетико Мадрид изрази разочарованието си от загубата и заяви, че Франция е трябвало да спечели този двубой.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама