Сметната палата е приключила поискания от кмета одит на Община Добрич

10:47, 11 юли 16 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На кмета на Добрич Йордан Йорданов е връчен на 7 юни проект на одитен доклад за извършен одит от Сметната палата, съобщава контролната институция на сайта си.

Проверката е била за съответствие на управленските решения при планирането и възлагането на обществени поръчки, изпълнение на сключените договори и действията по придобиване, управление и разпореждане с имущество в изпълнение на стратегия за общинска собственост в Община Добрич  за периода от 1 януари 2013 г. до 30 юни 2014 г.

На 9 юни такъв проект на одитен доклад е връчен и на Детелина Николова, която в проверявания период е била кмет на Добрич.

От Сметната палата информират, че лицата, ръководили одитираната организация през одитирания период, могат да получат екземпляр от проекта на одитния доклад и да се запознаят по своя инициатива с одитните доказателства.

Припомняме, че искането на такъв одит бе обявено от кмета Йорданов непосредствено след встъпването му в длъжност.

"На мен ми беше връчен одитен доклад, който към днешна дата не може да бъде оповестен официално, тъй като е предварителен и съм подписал декларация, в която се казва, че все още нямам право да го оповестявам. На един следващ етап, когато този доклад стане официален, той ще бъде публикуван и на страницата на Сметна палата", коментари кметът Йордан Йорданов. Той изрази надежда, че докладът в по-кратки срокове ще бъде финализиран.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама