Доживотен затворник не иска да му слагат белезници

10:25, 11 юли 16 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Затворник с доживотна присъда заведе дело срещу служителите от затвора в Пазарджик, задето му сложили белезници, съобщава Дарик радио. На 17 юни т.г. надзирателите, придружаващи го от килията до конвойната кола и обратно, го закопчали. Според него обаче нямали никакво основание за това и поискал от Административния съд да разпореди да не му поставят белезници.

Според чл. 112, ал.1 от Закона за изпълнение на наказанията работещите в затворите могат при изпълнение на служебните се задължения да използват сила, помощни средства и оръжие, ако спазването на реда и дисциплината не може да бъде постигнато по друг начин.

В случая определяща е била доживотната присъда, така и поведението на жалващия се. Той е под специален режим на изтърпяване и засилени мерки за охрана, което налага употребата на помощни средства при конвоиране, обясняват от затворническата администрация.

Освен това извеждането на недоволния се е налагало точно до посочената дата, а белезниците не му се слагат, след като е в килията Т.е действията, срещу които протестира, са прекратени - с този мотив искането бе отхвърлено.

Определението на магистратите може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама