Отличия и международно признание за русенски таланти

09:40, 11 юли 16 / Култура 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
13-годишната Благовеста Димитрова получи най-голямата награда на ІV Международен фестивал "HermannstadtFest" в категорията за поп музика, който се проведе от 08 до 10 юли в гр. Сибиу, Румъния, съобщиха от Вокално студио за поп и джаз "Икономов".

Възпитаничката на маестро Вили Икономов се е представила в ІІІ-та възрастова група от 12 до 14-годишна възраст. Благовеста е ученичка в Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов", в специалност "Ударни инструменти", но от 7-годишна се обучава в школата за поп и джаз пеене на Вили Икономов.

Другите две негови възпитанички Ая Христова /6 год./ и Калиния Неделчева /7 год./ са се представили във възрастовата група до 8 години. Ая е получила втора награда и покана за участие в международен конкурс в Белгия, а на Калиния журито е връчило трета награда.

В гала концерта на 10 юли участие е взела и миналогодишната носителка на Гран При Моника Карагенова, която по покана на директора на фестивала изнесе кратък рецитал.

Българската делегация, ръководена от Вили Икономов, е получила висока оценка за подготовката на младите изпълнители. Представянето на русенските участници е впечатлило както домакините, така и представителите на другите две държави, участвали в конкурса - Белгия и Молдова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама