Дончева за президентските избори: АБВ е необходима за лява победа

08:39, 11 юли 16 / Политика 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В коалиционните преговори ще трябва да се стигне до съгласие за постигане на победа на предстоящите президентски избори, без да се поставят предварителни условия. Това каза лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева в сутрешния блок на „Нова“ във връзка със започващите преговори между БСП, АБВ, ВМРО и нейната партия за издигане на общ кандидат за президент.

"Преговорите могат да минат в два-три тура, може и да приключат още във вторник с това, че не можем да се разберем", отбеляза тя. Според нея АВБ е необходима за победата, както и „Движение 21“.

"Може с Калфин и Петков да сме имали всякакви взаимоотношения през годините, но АБВ е необходимо за победата", каза Дончева. И подпълни: "Нито аз, нито Георги Първанов ще допуснем да ни губят времето със странни упражнения".

Общо социалистическо формирование може да се случи след време, ако има поредица от общи действия, в които да стане ясно кой на кого може да разчита, каза още тя.

Победата не може да се случи с квазифигури, а да изолираш хора като Ивайло Калфин и Румен Петков, които имат по-голяма електорална тежест от всеки в БСП, категорична е лидерът на „Движение 21“.

Възможно е да се стигне до вариант Дончева да е кандидатът за президент на левите, но според нея е важно да се стигне „до победен вариант, а не до най-компромисния и лишен от шансове за победа".

За опозицията ГЕРБ тя коментира, че те нямат ясен кандидат и премиерът Бойко Борисов пази местото за себе си. Според нея името на кандидата на ГЕРБ се пази в тайна от тактически подбуди. "ГЕРБ ще разчита на анонимност на кандидатите", каза още Дончева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама