Нови пропадания по ИСПА 2 в Шумен, фирмите трябва да възстановят участъците

08:16, 11 юли 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Шумен Любомир Христов изпрати писмо до ръководителя на Звеното за изпълнение на интегрирания воден цикъл II инж. Дарина Маринова и представителя на строителния надзор инж. Илияна Бонева, в което се настоява появилите се нови пропадания по пътните настилки да бъдат отстранени.  Това съобщиха от Общината.

В писмото се посочват и някои от местата с най-тежки аварии, илюстрирани и със снимков материал – разрушена тротоарна настилка около шахтата до жп-надлеза по бул. „Симеон Велики“, пропадания на пътните участъци по ул. „Университетска“, по отсечката към южния вход на Шуменския университет и др.

Днес от Звеното за изпълнение на проекта трябва да бъде направен обстоен оглед и пропаданията да бъдат детайлно описани в уведомително писмо до изпълнителя на обекта  Oбединение „Aквабилд Шумен“, ДЗЗЗ, гр. София. Фирмите изпълнители ще бъдат задължени да отстранят възникналите нови дефекти и да възстановят всички аварирали участъци.

Срокът за съобщаване на повредите, в който изпълнителят е длъжен да извърши всички дейности за своя сметка, е 30 октомври. След тази дата възстановителните работи ще се извършват от община Шумен, а стойността на ремонта ще бъде заплатена от банковата гаранция на изпълнителя.

Сумата в нея е малко над 1 500 000 лева и е направена в полза на възложителя на обекта – община Шумен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама