Паркът в Добрич - любимо място на Асен Блатечки, но му обърка името

17:29, 10 юли 16 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оказа се, че любимото кътче в България за актьора Асен Блатечки е паркът в Добрич. Това разказа самият той в предаването „Събуди се” на Нова телевизия в репортаж на Златина Иванова.

„Открих това място преди 5-6 години. Видяхте вече какъв живот кипи – пълно е с деца, майки, хора, които карат колелета, спортуват. Аз поне не зная друго такова място в България”, сподели звездата от „Стъклен дом” и „Чужденецът”.

От Златина Иванова той научава, че паркът в Добрич е по-стар дори от Борисовата градина, а шестте ясена в началото му са на 150 години.

Само че, съзнателно или не, през целия репортаж паркът бе прекръстен от „Свети Георги” на „Изида” – така го обяви актьорът, повтори го и водещата в студиото.

Това предизвика бурни коментари в социалната мрежа и във форумите.

Една част от коментиращите питат невежество или скрита реклама е това. "Всъщност паркът се казва Градски парк "Свети Георги", а Изида е хотел и ресторант вътре в самия парк", „Много приятно интервю. Обаче, името на парка е написано на 20 метра от пейката, близо до Ясена”, „Абе вие двамата като влизахте в парка не видяхте ли кой ви посреща, кой малоумник им каза че парка се казва Изида ????????????оная кака като е чела историята на парка не е ли прочела че паркът се казва „Свети Георги”, гласят част от коментарите.

Други обаче пишат: „Голяма работа как е нарекъл парка! Блатечки не живее тук, я е идвал 1-2 пъти в града ни, я не. Не е длъжен да знае! Важното е ние да знаем и да си го пазим чист!”, „Нека да погледнем и от хубавата страна на нещата  - че показаха нещо много хубаво по НОВА и то в град, който за последните 10 год. е с около 5 000 човека по малко”, „Радвайте се добричлии, че ви показаха красивата градина, всичко друго е заяждане”.

Има и предложения добричлии да пишат на „Господари на ефира” и да поискат  извинение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама