Поморие се превръща в център на Яворовото творчество

11:58, 10 юли 16 / Култура 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поморие отново ще се превърне в център на Яворовото творчество. Там ще се проведе 58-то издание на празниците „Яворови дни“. С подбрани културни прояви, градът за пореден път ще засвидетелства уважението си към поета, живял и творил в Поморие. Събитието ще се проведе в рамките на три дни – от 14-ти до 16-ти юли.

Тридневните празници ще започнат на 14-ти /четвъртък/ в 18.00 ч. със заупокойна молитва в храм „Свето Рождество Богородично”, а официалното откриване ще се състои от 20:00 ч. пред паметника на Яворов.

„Яворови дни – Поморие 2016” ще поднесат букет от срещи и дискусии, посветени на поета, част от които е моноспектакълът на Бойка Велкова „Пътят към Афродита” и концерт на Теодосий Спасов, с който Лятно кино „Яворов” ще отвори врати на 15 юли 2016 г. , от 21.00 ч., за да посрещне първите си гости след обновяването му.

Тържествата ще завършат с провеждането на заключителния етап на Националния рецитал-конкурс по творби на Яворов и връчване на наградите от Националния конкурс за поезия „От заник слънце озарени,  алеят морски ширини…“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама