Министър Ангелкова разпоредила незабавна проверка на къмпинг Черноморец

09:16, 10 юли 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес започва проверка на къмпинг Черноморец, във връзка с появилата се в медиите информация, че турсити са били тероризирани от "мутри" и не са били допускани до плажа в Черноморец. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването "Събуди се" по Нова телевизия. "За мен е важно законът да се спазва и до плажа да бъде осигурен пешеходен достъп", добави тя.

По повод споровете за това дали пречат проверките и акциите на полицията в Слънчев бряг през последните седмици, Ангеловка е на мнение, че е "важно е да се осигури сигурността и безопасността на туристите, особено в днешната международна обстановка."  

„Разбирам притесненията на хотелиерите. За нас е важно да осигурим безопасността, с оглед недопускане на различни инциденти. Действията на НАП и МВР са насочени към постъпленията в държавния бюджет. Ние искаме повече приходи, но важно е да спазваме законите“, добави министър Ангелкова. Тя заяви още, че министерството е извършило проверка на 96 плажа.

„Цените на чадърите и шезлонгите варират между 2 и 10 лева. Не мога да гарантирам, че няма да има цена от 70 лв на плажове, където се предлагат допълнителни услуги". Тя добави, че на територията на страната има повече от 230 плажа, но няма как всички да бъдат поставени под общ знаменател.

"Няма как да сравним плажа в Синеморец с плаж в Слънчев бряг или Златни пясъци. Правим постоянен мониторинг и дори ще поканим медиите, за да видят нещата на място.Основно нарушенията са за липса на спасители и указателни табели“, каза тя и посочи, че тенденцията е в посока намаляване на цените за плажните принадлежности и вдигане на качеството. За плажовете Иракли, Корал и Карадере, които влизали в категорията на природните богатства, охраната и почистването трябвало да се осигурят от областните управители.

"От януари до май над 2 млн. са туристите, които са посетили България, което е 14% повече в сравнение с миналата година. Само за Бургас ръстът е 18 %, за Варна 23%"., каза Ангелкова. В министерството очакват официалната статистика за юни. „Съгласно нашите предварителни данни от информацията за издадените визи и от Гранична полиция, има значителен ръст. За пазар Русия имаме 30% покачване на издадените визи.“, заяви тя. 

На въпрос - не са ли много предвидените близо 2 милиона лв за кампанията за популяризиране на туризма, Ангелкова коментира, че това не са много пари. 420 представители на медии и туроператори от чужбина ще посетят България, а рекламният ефект за страната ни ще е много голям, убедена е тя. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама