581 деца са изчезнали от началото на годината

09:26, 10 юли 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
581 са изчезналите деца от началото на годината досега, показва статистика на МВР, цитирана от "Нова телевизия". По данните на експертите от липсващите подрастващи са намерени 472 , а 109 все още се издирват.

Лятото е сезонът, когато има най-много сигнали за изчезнали деца. Основна причина за това е неразбирателство между подрастващите и техните родители, казват експерти.

Заради това родители предложиха да се направят промени в Наказателния кодекс, с които да се въведе като задължителен теста с полиграф за хора, свързани и близки с изчезналите деца.

Те разказаха как преди 14 години изчезва момиче, но заподозреният е разпитан дни след като детето вече е в неизвестност. Мъжът отказва и проверка на детектор на лъжата. По-късно обаче се разбира, че същият е поддържал връзки  с момичето и в неговия дом се намират вещи на изчезналата, въпреки че пред полицията той обяснява, че отдавна не се е виждал с тийнейджърката.

Беше припомнен и случаят на изчезналия Съвестин, който преди години е отвлечен от улицата. Днес баща му Тодор Деянов припомни, че момчето е било похитено с цел да бъде продадено за осиновяване.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама