Погнаха търговци на маркови дрехи менте в Стара Загора

08:56, 10 юли 16 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо шест досъдебни производства са образувани в Стара Загора след  специализирана полицейска операция за предотвратяване и пресичане на престъпления, свързани разпространението на фалшиви стоки, нарушаващи правата на интелектуалната собственост на правопритежателите, съобщиха от полицията. Служителите на реда са проверявали спортно облекло, обувки, аксесоари и други,  и в частност стоки, свързани с провеждащото се във Франция Европейско първоенство по футбол.

В хода на операцията са проверени търговски маси на пазар за промишлени стоки, намиращ се в  кв. “Казански”. При извършени проверки на 10 търговски маси са намерени и иззети фалшиви стоки, нарушаващи правата на интелектуалната собственост на правопритежателите, с изписани на тях марки: “Calvin Klein Jeans”, “Calvin Klein”, “Kappa” “D&G”, “Armani”, “Diesel” “Lacoste”, “Dsquared”, „Adidas”, ’’Nike’’ ,‘’Puma’’, “Emporio Armani”, “Roberto Cavali”, ‘’Philipp Plein’’ и ‘’Gucci’’, общо 500 различни артикули (анцузи, панталони, тениски, колани и др.)

Във Второ районно управление са образувани 6 досъдебни производства за престъпления по чл.172б от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава.

Менте маркови стоки са намерени и в Раднево. При спецоперация там е извършена проверка на магазин за дрехи намиращ се на  ул. “Георги Димитров". При проверката е установено, че в магазина се продават дрехи - дамски блузи, поли, бюстиета, дамски колани и чанти, от защитените търговски  марки "Прада", "Фенди, "Шанел" и "Долче и Габана", без съгласието на притежателя на изключителното право.  Установени са  общо 16 стокови единици с надписи и емблеми на посочените марки. Образувано е досъдебно производство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама