Започва „Витоша летен фест”

07:36, 10 юли 16 / Спорт 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Второто издание на „Витоша летен фест” ще се проведе на 10-и юли под мотото „Обичам спорта, Обичам София, Обичам Витоша”. Мястото на фестивала е пред хижа „Момина скала”, а негови организатори са Столична община, aсоциация „Арт, спорт и туризъм“и Фондация „София – Европейска столица на спорта”.

 

Събитието на поляната пред хижа Момина скала е част от инициативата София – Европейска столица на спорта 2018 г. и включва планинско колоездене, планинско бягане, кратък туристически поход, забавна програма с песни, демонстрации, танци, много игри, забавления и награди за зрителите.

 

Участниците в състезанията ще бъдат разделени по възрастови групи: за колоездене и бягане – юноши и девойки (16 – 18 г.), мъже и жени; ветерани мъже и жени(40+); за туристическия поход: без ограничения. Състезанието започва в 10.30 часа.

 

Заради фестивала се въвежда и организация на движението. От 08.00 до 16.00 часа на 10 юли 2016 г. се забранява влизането на пътни превозни средства и паркирането, с изключение на автомобилите обслужващи мероприятието и хижите в района от автобусния паркинг на местността „Златните мостове” до хижа „Момина скала" в Природен парк „Витоша”.

 

На желаещите да се включат в събитието ще бъде осигурен обществен транспорт от София: тръгване от Национален стадион „Васил Левски", паркинга пред централния вход на стадиона в 8:00 часа до м. Златните мостове - и обратно след приключване на събитието в 14:30 часа. За колоездачите ще бъде осигурен транспорт за извозване на байковете от нац. ст. В. Левски. Личните автомобили този ден ще бъдат паркирани край Златните мостове. 

 

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама