Община Разград ще кандидатства с проект пред фонд „Социална закрила”

06:57, 10 юли 16 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Разград ще кандидатства с проект пред Фонд „Социална закрила” към МТСП. Проектното предложение е за реконструкция и модернизиране на съществуваща материална база за предоставянето на социалната услуга „Дневен център за деца с увреждания”. Общата стойност на проекта е 24 000 лв., като съфинансирането от общината ще бъде в размер на 10 %.

Средствата ще бъдат използвани за ремонт на западната половина на покрива на Центъра, за изграждане на нова покривна скатна дървена конструкция с площ от 200 кв. м., като продължение на вече ремонтирания покрив. Източната половина на сградата е с ремонтиран покрив – с двускатна покривна конструкция, покрита с ламарина.

Дневният център за деца с увреждания в Разград отвори врати в началото на май. Новата социална услуга е с капацитет 30 места и се помещава в сградата на закрития Дом за медико-социални грижи.

Центърът е комплекс от социални услуги, гарантиращи цялостно обслужване на децата през деня, свързани с предоставяне на храна и транспорт, задоволяване на ежедневните, здравни, образователни и рехабилитационни потребности. Осъществява комплексна корекционно - възпитателна работа, рехабилитация, социализация, психологическо консултиране на деца и семейства, арт-терапия и други дейности, целящи развитие на умения за самостоятелност и социална интеграция на децата, както и консултиране на родителите.

В центъра услуги ще ползват както деца от общността, така и деца, настанени в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Разград.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама