Хиляди приеха предизвикателството Legion Run, събитието пропуска София догодина

21:29, 09 юли 16 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В тазгодишното издание на Legion Run участие взеха поне 2500 души, а други около 2000 наблюдаваха от първите редове. Това съобщи пред София Topnovini.bg Ивайло Матев, отговарящ за продажбите на Legion Run в международен мащаб.



Събитието се проведе за втора поредна година в София в близост до езерото „Панчарево“, като този път 80% от трасето бе абсолютно ново за родните любители на спорта. Legion Run не е състезание, а представлява крос с препятствия от най-разнообразен характер, създадените с цел да предизвикат човек умствено и физически да преодолее различни трасета.



Участниците лазеха под бодлива тел, прескачаха препятствия, тичаха във водите на река Бистрица, гмуркаха се в лед и кал, спускаха се по пързалки, катереха се по въжета, стени и дори водопад, но най-вече се забавляваха.



Най-голямо впечатление на всички направиха Виктор Асенов и Калинка Бонева. Те са съответно на 20 и 18 години, като и двамата са незрящи. Виктор и Калинка бяха придружавани от своите кучета-водачи – Идалго и Карма. Двамата доказаха на всички, че човешките възможности са безгранични. През цялото време бяха окуражавани с аплодисменти от всички присъстващи, като получаваха сърдечни поздравления след всяко преодоляно препятствие.



„Не е сигурно, че догодина отново ще има издание на Legion Run в България”, обяви Матев. „Когато си на върха, е хубаво да си дадеш малко почивка“, допълва той.

Организаторите най-вероятно ще посетят някои от съседните ни държави, но обещават, че ще осигурят превоз на съгражданите ни до там.

Решението все още не е окончателно, като се очаква през септември или октомври да излезе календарът на легионерите за 2017 г. Идеята на организаторите е да посетят Сърбия, Румъния или Македония, защото там не е имало досега подобен род събитие.



Историята на тези спортни събития датира от 2010-2011 г. и са създадени в САЩ. През първите месеци желаещите за участие са около 50 000. През 2013 г. вече са 3,5 милиона души в световен мащаб, като активно се включват и държави като Англия и Франция.

До края на годината Legion Run ще се състои в Париж (24.09), Атина (08.10), Израел (14.10), Италия (5.11). На 3 или 10 декември легионерите заминават за Малайзия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама