Нови съдове за събиране на отпадъци ще си имат в Приморско

19:34, 09 юли 16 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нови съдове за събиране на отпадъци ще си имат жителите на Приморско. Това става ясно от обществената поръчка, която е обявила местната администрация, показва справка на Topnovini.bg. Прогнозната стойност на поръчката е 152 515 лева без ДДС. Предметът е разделен на четири обособени позиции.

Контейнерите тип „бобър” трябва да са 130 на брой и да са с вместимост 1100 л. Те трябва да са нови, предназначени за разделно събиране, временно съхраняване и изсипване на битови отпадъци.

Нужни са и пластмасови кошове за разделно събиране на отпадъци. Необходимият брой от тях е 80, с вместимост 205 литра и тегло 12 кг. Съдовете се състоят от три части - дъно, което може да се застопори към земята, корпус на съда с отвор за пъхане на отпадъци и вътрешен съд-метален с вместимост 200 л. Тези кошове трябва да са произведени от висококачествен полиетилен по метода на ротационното леене, да притежават устойчивост на неблагоприятни атмосферни условия и UV лъчи.

150 пък трябва да са пластмасовите кофи  за събиране на битови отпадъци. Тяхната вместимост трябва да бъде 240 литра, да притежават 2 бр. колела и да са произведени от полиетилен с висока плътност, да са устойчиви на химическо и биологично въздействие. Същите трябва да бъдат нови, предназначени за събиране, временно съхраняване и изсипване на битови отпадъци в сметоизвозващи машини.

Последната обособена позиция, посочена в поръчката, е за доставка на кошчета за събиране на битови отпадъци с бетонови основи. Нужният брой е 140, с вместимост 85 л. Кошчетата трябва да са с бетонова основа, поцинковани външен корпус и вътрешен съд за отпадъци. Покритието трябва да е един слой-грунд, втори слой-емайл лак.

Кандидатите могат да подават своите оферти или заявления за участие до 21 юли тази година. Те ще бъдат отворени на следващия ден в Община Приморско.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама