Приключи благотворителната кампания за лечението на Диана Георгиева от Разград

18:05, 09 юли 16 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С благотворителен концерт приключи кампанията по набирането на средства за 24-годишната Диана Георгиева от Разград.

На сцената на читалище „Развитие” с искрените си послания към Диди да се хване отново на хорото, свои изпълнения представиха Фолклорният танцов ансамбъл "Разград", Детската танцова школа и Детската танцова студия "Капанче", Колективът за изворен фолклор и оркестърът към читалище "Напредък". Към тях се присъединиха певиците Даяна Гиргинова и Александра Златева от Музикалната школа "Илия Бърнев" и талантите от Танцова формация "Еми денс". 

Общата сума, събрана за лечението на Диана е 41 584 лева, като 2 194 лева са приходите само от концерта, съобщиха организаторите.

Благотворителната кампания в подкрепа на Диана Георгиева бе подета от Сдружение „Да бъдем хора”, в нея се включиха и много други институции, организации, роднини, приятели и граждани. Средствата бяха събрани и с участието на областната и общинската администрация в Разград и още десетки, пожелали анонимност дарители. В кампанията се включиха и колегите на 24-годишното момиче от Дома за възрастни хора с деменция.

Диана страда от дезмоидна фиброматоза на десен долен крайник. Това е специфичен тумор, който се развива много бързо. Туморът веднъж е бил премахнат в началото на март в „Софиямед", но за много кратко време, отново е нараснал и не подлежи на оперативно лечение. 

В момента Диана е на лъчетерапия в истанбулската болница „ANADOLU MEDICAL CENTER“ .

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама