„Чайка“ с най-висока оценка в класация на кварталите

17:16, 09 юли 16 25 694 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жилищният комплекс „Чайка“, над който отново надвисна заплахата за строителство, след като одобряването на Подробния устройствен план остана в сила, води класация на кварталите във Варна. В сайта kvartali.info, всеки, който желае, може да оцени местности и комплекси в града си. Пет са показателите, по които даден район се оценява - местоположение, паркове и зеленина, сигурност, транспорт, инфраструктура, училища и детски градини, сграден фонд, магазини и заведения, забавления и спорт, а също развитие и перспективи. Оценките, които се поставят, са от 2 до 6. 1390 са оценявали, а мненията са 346. От посочените 74 квартала в анкетата гласували има за 54 от тях.

На първо място е „Чайка“, средната оценка за комплекса е 5,08. За него са гласували 76 души. Те са оценили най-високо парковете и зеленината (5,39), а най-ниско - наличието на училища и детски градини (4,79).

Най-много са оценявали „Аспарухово“ - 178 души. Те са дали средна оценка 4,95 и така кварталът се нарежда на четвърто място. Преди него са „Чаталджа“ (4,99) и Гръцката махала (4,97). И тук, както при „Чайка“ най-високо са оценени парковете и зеленината (5,45), най-нехаресвани там са сигурността и инфраструктурата.

С най-ниска оценка е местността Дървен мост - 2,77. Но и гласувалите там са само трима. Иначе са включени и други местности - Боровец - Юг, Сотира, Прибой, Св. Никола, Акчелар, Евксиноград, Траката, Кочмар, Пчелина.

На пето и шесто място са двете части на „Младост“, като средната оценка за тях е малко над 4,90. „Владиславово“ пък е на 11-о място, кварталът е оценен с 4,74.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама