Нивото на р. Дунав в българския участък продължава да се понижава

17:05, 09 юли 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Водните количества на повечето от наблюдаваните реки в страната са около и под праговете за средни води. Около прага за високи води са водните количества в долните течения на реките Янтра и Русенски Лом.

Въз основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН в Дунавския басейн днес и през следващите 1-2 дни водните нива, в по- голямата част от басейна, ще се понижават или ще останат без съществени изменения.

Моделът за водосбора на р. Янтра прогнозира за 9 и 10 юли водните нива ще бъдат около и под средно многогодишната стойност. Очаква се да се запази тенденцията за понижение в целия водосбор, а водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

Моделът за водосбора на р. Русенски Лом прогнозира, че водните количества в долното течение на реката на 9, 10 и 11 юли ще бъдат около средно многогодишната стойност. Днес и през следващите 1-2 дни речните нивата във водосбора ще се понижават или ще останат без съществени изменения. Водните количества ще бъдат под прага за внимание. 

Нивото на р. Дунав в българския участък продължава да се понижава. За 10 юли прогнозата за водните стоежи е спаданат с 32 cm, очаквано ниво 323 cm.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама